Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U Banjaluci osuđena trojka zbog šverca narkotika: Dilerima 10 godina!

SRĐAN Boškov (37), Nail Kapo (21) i Amer Isaković (21) iz Banjaluke, osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 10 godina i šest meseci zatvora zbog šverca narkotika koje su davali i deci i maloletnicima. Sva trojica su dobila po tri i po godine zatvora, a osuđeni su zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Kapo i Isaković osuđeni su i za krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Boškovu je nakon presude produžen pritvor. Odbrana optuženih najavila je žalbu na presudu. Branilac Kape, Bojan Mikanović kazao je da mu nije jasno na osnovu čega je doneta presuda jer, kako je dodao, kod optuženih nije nađena droga.

Inače prema presudi, Boškov, Kapo i Isaković su od početka 2018. do 3. juna 2019. kupovali i preprodavali marihuanu. Navodi se da su Kapo i Isaković osim toga, deci i većem broju drugih lica na raspolaganje stavljali prostorije radi uživanja marihuane i spida. Drogu su prodavali po cenama od 10 do 80 maraka zavisno od količine.

Optužnica tereti Kapu i Isakovića i da su organizovali žurke u stanu u Banjaluci i na sto stavljali narkotike tako da su svi prisutni mogli da ih uzmu i koriste.

Inače, suđena trojka uhapšena je u akciji “Klub” banjalučke policije u kojoj je početkom juna bilo uhapšeno 11 osoba zbog sumnje da su se bavili švercom droge i navođenjem na prostituciju.

AFERA “BIJELIĆ”

OSUĐENI Srđan Boškov bio je akter afere koja je 2003. potresla MUP RS. Policija je tada prilikom presecanja navodnog narko-lanca na Borji kod Teslića ubila Predraga Bijelića, a Boškova ranila iako su, kako se navodilo u istrazi, bili nenaoružani. Oni su navodno učestvovali u primopredaji dva kilograma heroina, ali se ispostavilo da se radilo o smesi kakaoa i šećera, sa primesom kodeina. Boškov je kasnije privođen zbog više provala.

Izvor: www.novosti.rs