Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Petoro Modričana izgubilo bitku sa virusom korona

Crni bilans pandemije u Modrčii je 25 zaraženih osoba od 343 testirane, od čega je petoro izgubilo bitku sa korona virusom

Modriča, 25.05.2020.- Zabrana rada vrtića „Naša radost“ u Modriči je produžena do prvog juna zaključeno je danas na sjednici Štaba za vanredne situacije u Modriči.

Nakon testiranja 24 vaspitačice vrtića prije desetak dana i pozitivnog nalaza za jednu od njih i njeno dijete, testirano je još 8 radnika vrtića i 33 djece. Svi ovi testovi su negativni na virus korona, što je donijelo olakšanje u gradu. Na štabu je iskazna zabrinutost zbog pojave žarišta u dvije srodničke porodice u Dugom Polju kod Modriče gdje je zaraženo 12 osoba, a jedno mlađe lice je umrlo u poslednjih sedam dana. U ovom periodu jedna starija žena je umrla iz Modriče. Crni bilans pandemije u Modrčii je 25 zaraženih osoba od 343 testirane, od čega je petoro izgubilo bitku sa korona virusom. Pa ipak ocejna je Štaba, da je situacija pod kontrolom.

-Mi se nadamo da držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom što je u ovom momentu najbitnije. Imali smo u proteklih sedam dana veliki broj testiranja na području naše opštine i ono što je navažnije svi naknadno testirani iz vrtića su negativni zbog čega smo svi odahnuli.- naglasio je Darko Stefanović direktor Doma zdravlja Modriča.

Veliki broj građana se neodgovorno ponaša u ovoj situaciji kad repovi krize kako je rečeno uzimaju svoj danak. Naređeno je nadležnim službama u opštini da krajnje odgovorno postupaju u primeni sankcija u provođenju propisanih zatitnih mera u prvom redu kad je u pitanju nošenje zaštitnih maski.

-Vidite da taj rep krize donese nam 12 zaraženih lica u jednom selu za samo za sedam dana. To je strašno. Strašno je saznanje da se pojavljuju ta žarišta ili repovi koje ne možemo otkriti. Moramo po oštriti mjere prema svima koji se ponašaju neodgovorno kako ne bi na kraju platili veliki ceh. Testiranje u vrtiću donijelo nam je veliko olakšanje ali još uvek ne smijemo dozvoliti rad.- rekao je Mladen Krekić komandant Štaba za vanredne situacije u Modriči.

Od početka epidemije kroz zdravstveni nadzor prošlo je 879 osoba, a 92 su boravile u karantinu. Do sada je pet osoba izliječeno, dok je trenutno 15 građana na bolničkog liječenja. U kućnoj izolaciji, pod aktivnim zdravstvenim nadzorom sada se nalaze 303 osobe iz Modriče.

Izvor: www.novosti.rs