Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U Stanarima od obnavljanja opštine nije otvorena nijedna fabrika. Koji su razlozi, ko su krivci?

Na sva opštinska zvona i svakom skupu čelnih ljudi Stanara od 2015. godine najavljuju se otvaranja fabrika i stvaranje novih radnih jesta u Stanarima.

Opštinske vlasti predvođenje načelnikom Panićem u potrazi za investitorima putovale su u Sloveniju, Italiju, Srbiju, Crnu Goru i Rusiju, ali rezultati su bili ravni nuli. U Stanare nije došao niko, a jedina otvorena fabrika obuće “Mitrović” je pod sumnjivim okolnostima svoj pogon zatvorila brže nego što je otvoren. Radnice koje su prošle obuku su vraćenje kućama, očekivanja su iznevjerena, a narod je opravdano nezadovoljan.

Industrisjka zona ni poslije više godina nije završena i nije prošla proceduru tehničkog prijema, a nekad zainteresovani investitor “Metalplast” iz Velike Bukovice je nesposobnošću opštinskih vlasti odustao od otvaranja pogona gradeći vlastitu halu u kojoj se već duže vrijeme obavlja proizvodnja, dok stanarske još uvijek zjape nezavršene i prazne.

Građani Stanara zaposlenje uglavnom traže u EFT Rudniku i Termoelektrani, ali i zmljama zapada. Kao i pred svake izbore sve češće je prisutno pratijsko zapošljavanje, ovog puta u Ekosferi gdje se radnici primaju nemilice iako je već svima jasno da će po okončanju izbora i oni biti otpušteni jer ne postoji mogućnost finansiranja tolikog broja zaposlenih, a ni realne potrebe za više od 15 visokoobrazovanih lica u komunalnom preduzeću.

Građani odgovore na loše stanje traže od izabranih vlasti. Nezadovoljstvo se osjeća u vazduhu. Ostaje da se vidi da li će situacija krenuti na bolje. Strpljenje je na izmaku.