Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lice uspjeha: Ostoja Stevanović

Ostoja Stevanović, predsjednik Skupštine opštine Stanari prepoznatljiv je po korektknosti i uvažavanju svojih sugrađana, bilo da su oni politički istomišljenici ili neistomišljenici. Njegov odnos prema običnom čovjeku, komšiji, sugrađaninu predstavlja ključ njegove vrijednosti, a način na koji vodi sjednice Skupštine opštine Stanari čini da politički neistomišljenici, predstavnici drugih političkih partija nisu njegovi protivnici, nego samo kolege i suprotne političke grupacije.

U njegovoj zvaničnoj biografiji navedeno je da je Ostoja Stevanović rođen je 29.04.1962.  u Ostružnji Donjoj. Po zanimanju je diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. Pored stečenog obrazovanja, posjeduje i stečeno više obrazovanje, u stručnom nazivu „mašinski inženjer“, koje je stekao na Višoj tehničkoj školi u Novom Sadu.

Od septembra 1981-1992. godine radio je u službi marketinga u preduzeću RO “Inžinjering“, Zenica, kao glavni kalkulant za izradu ponuda. Od juna 1997. do jula 1998. radio je u službi prodaje u preduzeću „Metalomontaža“, u Doboju. Od juna 2001. godine voditelj je  u preduzeću  „Ekonomik“ d.o.o. Vitez, poslovna jedinica Doboj.

Prije izbijanja ratnih sukoba živio je i radio u Zenici da bi se 1992. godine vratio u Ostružnju Donju. Učesnik je Odbrambeno-otadžbiskog rata. Dok je živio u Zenici dva puta je bio predsjednik Opštinske konferencije omladine. Godine 1992. bio je odbornik u Skupštini opštine Zenica. Aktivno je učestvovao u nekoliko izbora na području opštine Doboj. Član je SNSD-a od 1999. godine. Nakon obnavljanja Opštine Stanari izabran je na funkciju predsjednika Skupštine opštine Stanari koju i danas sa uspjehom obavlja.