Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kompanija EFT – RiTE Stanari donirala šest sanitetskih vozila

Kompanija EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari donirala je šest sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom bolnicama u Doboju, Trebinju i Nevesinju, te domovima zdravlja u Stanarima, Trebinju i Banjaluci.

Ključeve sanitetskih vozila uručio je direktor ove kompanije Savo Mirković, u prisustvu ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića.

Domu zdravlja Stanari i bolnici Doboj isporučeni su i sterilizator medicinske opreme, respirator i 50 zaštitnih odijela.

Šeranić je u ime Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva zahvalio za donirana vozila, koja su tokom inicijalinih razgovora sa menadžmentom kompanije EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari ocijenjena kao najpotrebnija zdravstvenom sektoru Srpske, s obzirom na to da je Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti definisano da se samo sanitetskim vozilima može prevoziti zaraženo stanovništvo.

– Uvidjeli smo potrebu da nam je potreban određeni broj sanitetskih vozila, upravo za prevoz tih pacijenata u različitim dijelovima Republike Srspke – izjavio je Šeranić i zahvalio ovoj kompaniji što je vozila direktno isporučila ustanovama.

On je istakao da je nakon razgovora sa Mirkovićem prijatno iznenađen protokolima i procedurama koje u borbi protiv virusa korona primjenjuje EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari, zahvaljujući kojima nemaju nijednog zaraženog radnika, kao ni članova njihovih porodica.

Šeranić je izrazio nadu da će biti slična saradnja i u narednom periodu i ovoj kompaniji poželio uspjeh u radu.

Mirković je rekao da će u okviru odluke EFT grupacije o donaciji 1.000.000 KM zdrastvenim ustanovama BiH, osim ovih šest vozila, narednog mjeseca biti isporučena još dva sanitetska vozila domovima zdravlja u Gradišci i Foči, a zatim i domovima zdravlja u Konjicu i Kalinoviku.

– Vrijednost svih vozila je oko 600.000 KM. Oko 50.000 KM već je utrošeno za opremu, a preostali dio slijedi – izjavio je Mirković.

Pored donacija u BiH, EFT Grupa je donirala različitu opremu i materijale medicinskim ustanovama u Srbiji, Albaniji i Rumuniji, saopštili su iz ove kompanije.

Izvor: www.rtrs.tv