Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DOBOJ: Polaganjem vijenaca na spomen-obilježja obilježen Dan grada

Grad Doboj obilježava 605 godina od kada se prvi put u spisima pominje ime ove lokalne zajednice. Dan grada se ove godine zbog pandemije virusa korona obilježava u skladu sa propisanim mjerama. Izostala je svečana akademija, ali su položeni vijenci na spomen-obilježja.

Rekonstrukcija magistralnog puta M-17 kroz Doboj, izgradnja prve dionice „Koridora 5C“ ,izgradnja sportske dvorane, novi objekat bolnice, čija će gradnja uskoro početi, rekonstrukcija ulica, samo su neki od kapitalnih projekata koji su se realizovali i koji se realizuju na području Doboja, koji je, ističe prvi čovjek ove lokalne zajednice postao jedno veliko gradilište. Epidemija virusa korona jeste usporila, ali ne i zaustavila njihovu realizaciju. Nastavlja se dalje sa realizacijom planova, a sve uz pomoć institucija Srpske.

-Stalna prisutnost naših zvaničnika sa republičkog nivoa pokazuje da Grad Doboj ima punu podršku i perspektivu, i da ćemo Grad i kompletnu regiju u narednom periodu ubrzano da razvijamo. To je svakako nešto što meni imponuje i što me raduje, jer je Grad Doboj strateško mjesto u Republici Srpskoj – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Doboj će dobiti i novu zgradu Administrativnog centra. Projekat je završen. Slijedi raspisivanje tendera.

-Želja nam je da u jednom Administrativnom centru okupimo i republičku i gradsku administraciju, kako bi naši građani na jednom mjestu imali potpunu, bržu, bolju i sigurniju uslugu, a to je svakako potrebno jer je Grad Doboj regionalni centar – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Prvi sačuvani zapis o Gradu Doboju iz pisma dubrovačkih trgovaca mađarskom kralju Sigmundu datira od 28. juna 1415. godine. Ljepotica sa koje se pruža pogled na Doboj je srednjovjekovna tvrđava „Gradina“, koja je oduvijek bila obilježje grada. Oko nje se vjekovima razvijao grad na tri rijeke, koji je postao najveća raskrsnica puteva u BiH, odnosno u bivšoj Jugoslaviji. Iz godine u godinu Grad Doboj se sve više razvija.

Izvor: www.rtvdoboj.org