Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Milorad Dodik: Predstavljati Srpsku u Rusiji je ČAST I PONOS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je predstavljanje Republike Srpske na Paradi pobede u glavnom gradu Rusije Moskvi čast i ponos.

– Zahvaljujem predsedniku Putinu na pozivu, a krajem godine planiramo da se opet vidimo i razgovaramo o našim bilateralnim odnosima, rekao je Dodik.

On je naglasio da se Srpska u Rusiji prepoznaje.

– Zna se za nju i oseća se prijateljstvo prema srpskom narodu. Jedan od veterana je sedio uz mene. Jedno mesto ponosa, prezadovoljan sam. Čini mi se da je ovaj put bilo sa više pažnje i uvažavanja, naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je sa nestrpljenjem čekao izlazak srpskih gardista.

– I ranije sam bio na paradama, ali ovo je bilo, čini se, nekako uzvišenije. Naježio sam se dok su marširali srpski gardisti, jer to su potomci pobednika. Očekivao sam i gledao tamo negde u daljini da vidim te momke, i našu zastavu, rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva je nakon Parade pobede u Moskvi imao više bilateralnih susreta sa zvaničnicima koji su prisustvovali ovom značajnom događaju. Dodik je nakon srdačnog pozdrava razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a potom i sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom, predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Južne Osetije Anatolijem Bibilovim i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prethodno je srpski član Predsedništva BiH, zajedno sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i zvaničnicima 12 zemalja položio cveće na Spomenik herojima Rusije.

Izvor: www.novosti.rs