Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

O nama

Stanari.org je nezavisan internet portal pokrenut u aprilu 2013, još prije ponovnog formiranja opštine Stanari. Želja nam je bila da izgradimo kvalitetno i korisno mjesto koje bi svim posjetiocima iz regiona, a naročito Stanarčanima u zemlji i rasejanju višestruko koristilo, na način da bi imali kompletne, relevantne i blagovremene informacije od značaja sa stanarske regije.

Nažalost, nakon nekoliko godina samostalnog održavanja sajta, bili smo prinuđeni da prekinemo rad na njemu, najviše zbog ogromnog nedostatka slobodnog vremena, ali i redovnih troškova održavanja koji nisu bili baš beznačajni. Za cijelo to vrijeme nismo imali nijednu ponudu podrške, finansijske ili kadrovske, opštinskih upravnih niti privrednih struktura. Imali smo dva poziva da se učlanimo u političke stranke. Zbog svega pomenutog, sajt je stavljen na čekanje nekih boljih vremena.

Danas iznova pokrećemo sajt, sa istim namjerama i željama, ali ovoga puta nešto mudriji. Planovi su ostali isti, nadamo se da će neometan rad portala ovaj put trajati mnogo duže.

Vizija i misija

Stanari.org je zamišljen kao spoj važnih informacija od značaja i neobaveznog, zabavnog sadržaja. U tu svrhu, sajt je potpuno redizajniran i prilagodjen najviše mobilnim platformama. Imamo planove da podržimo ozbiljnu komunikaciju građana i tako svi zajedno doprinesemo razvoju naše opštine i društva. Dio sadržaja na sajtu će biti zabavnog karaktera, međutim, trudićemo se da postavimo određen standard kada je u pitanju kvalitet informacija koje obrađujemo. Očekujemo redovnu posjetu sa teritorije opštine Stanari, kao i sa susjednih opština. Nadamo se kvalitetnoj saradnji sa svim medijiskim radnicima u regionu.

Trenutno ozbiljan problem predstavlja činjenica da mi nismo svakodnevno fizički prisutni u Stanarima, i primorani smo da dio sadržaja posuđujemo od drugih medijskih djelatnika. Radićemo u pravcu da se ovo promijeni, jer relevantne informacije iz prve ruke i kvalitetni, pravovremeni novinarski članci su temelj kvalitetnog rada na informisanju javnosti. Za to su neophodna određena sredstva, jer novinari, naravno, žive od svog rada. Međutim, dobra volja, kvalitetan pristup problemu i pravilan razvoj ideje mogu pokrenuti stvari sa mrtve tačke. Nadamo se da ćemo uskoro ozbiljnije pričati na tu temu.

Podržite naš rad na društvenim mrežama.

Molimo vas da nam se obratite sa svakom idejom ili mišljenjem za koje smatrate da bi unaprijedilo naš rad. Ovaj sajt je izrađen zbog njegovih korisnika i glas društva će sigurno imati uticaj na uređivačku politiku.

Pozivamo i zainteresovane da iskoriste sve prednosti reklamiranja na našem portalu. Više o tome na stranici marketing.